Home > Gezondheid en wonen > Cliëntondersteuning

Cliëntondersteuning

In een gesprek onderzoeken wij samen met u welke ondersteuning vanuit de gemeente het beste bij u aansluit. In dat gesprek staan uw vragen en behoeften centraal. Daarbij kijken wij ook naar uw talenten en mogelijkheden. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u een goed beeld heeft van uw situatie, uw kansen en mogelijkheden en uw eventuele aanvullende hulpvragen. Bij de voorbereiding van dit gesprek én bij het gesprek zelf, kunt u zich – als u dat wilt – laten ondersteunen.

Hoe werkt cliëntondersteuning

Cliëntondersteuning is kosteloos voor inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Als u dat prettig vindt of nodig heeft, kunt iemand uit uw netwerk vragen om de rol van cliëntondersteuner op zich te nemen en u te ondersteunen. Bijvoorbeeld familie, vrienden, buren of andere bekenden. Die ondersteuner mag ook aanwezig zijn bij het gesprek met de gemeente. Ook is het mogelijk om cliëntondersteuning te vragen bij een (belangenbehartigende) organisatie. U kunt hen benaderen en uw vraag voorleggen.

Organisaties die cliëntondersteuning bieden

Er zijn veel organisaties die cliëntondersteuning bieden. Vaak zijn het vrijwilligers die u dan begeleiden. Hieronder een overzicht:

Ook vergelijkbare lokale en regionale organisaties bieden soms cliëntondersteuning aan. Kent u zo’n organisatie? Meld dit bij de gemeente, dan zorgen wij dat die organisatie ook in dit overzicht komt.

Contact

Wmo, Zorg en Welzijn:

(035) 528 12 47

Werk en Inkomen:

(035) 647 24 73

Gesprek

Wilt u een gesprek met een van de consulenten? Dat kunt u aanvragen via: