Home > Gezondheid en wonen > Mobiel zijn en blijven

Mobiel zijn en blijven

Mensen moeten kunnen gaan en staan waar ze willen. Niet alleen in hun eigen huis, maar ook in de eigen omgeving. Soms lukt dat niet goed, bijvoorbeeld als u slecht ter been bent, ziek of (tijdelijk) gehandicapt. Kunt u het zelf niet oplossen, dan kan de gemeente u ondersteunen. 

Wmo taxi

Soms is reizen met (alleen) openbaar vervoer niet meer goed te doen. Lukt het u niet om zelf vervoer te regelen, bijvoorbeeld via uw familie of uw sociale netwerk? Dan kunt u de gemeente vragen om ondersteuning. Voor inwoners van de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren is er een Wmo taxi, waarvoor u bij het Loket Wmo, Zorg en Welzijn een pas kunt aanvragen. U wordt thuis opgehaald en reist lokaal - vaak met andere gebruikers - tegen een lager tarief.  Met de Wmo taxi kunt u alleen reizen naar bijvoorbeeld de supermarkt, familie, vrienden of de sportclub. De taxi is niet voor reizen naar het werk, een opleiding of naar dagbesteding. Daarvoor zijn aparte regelingen. 

Tijdelijke ondersteuning nodig?

Bent u (of uw kind) tijdelijk gehandicapt en heeft u ondersteuning nodig? Een persoonlijk gesprek geeft duidelijkheid over wat u nodig heeft. Daarna kijken we samen met u naar een passende oplossing.

Vragen

Heeft u vragen? U kunt terecht bij het Loket Wmo, Zorg en Welzijn.

Contact

Wmo, Zorg en Welzijn:

(035) 528 12 47

Werk en Inkomen:

(035) 647 24 73

Gesprek

Wilt u een gesprek met een van de consulenten? Dat kunt u aanvragen via: