Home > Nieuws - Maatschappelijke Zaken HBEL > Huizen één van nieuwe Gouden Sociale Gemeenten

Huizen één van nieuwe Gouden Sociale Gemeenten (21-03-2017)

Sociaal Werk Nederland heeft 11 nieuwe Gouden Gemeenten toegevoegd aan de basislijst van Gouden Sociale Gemeenten in Nederland. In deze gemeenten zijn de eerste concrete resultaten van verandering en vernieuwing in het sociaal domein zichtbaar. Huizen is één van de nieuwe gemeenten op de lijst.

De gekozen gemeenten werken nauw samen met sociaal werk en andere partners en zijn merkbaar goed bezig met en voor de bewoners. Dat levert veel op, zoals Dementiehuizen, vluchtelingen die bij de tandarts werken, buurtcentra gerund door bewoners met een GGZ achtergrond, en minder jongeren die uit huis geplaatst worden.

De 11 gemeenten

De geselecteerde gemeenten zijn Aalten, Almelo, Delft, Goirle, Huizen, Leerdam, Meppel, Wageningen, Zandvoort, Zeist en de samenwerkende gemeenten Midden-Limburg (bestaande uit Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert).

Eretitel

De elf nieuwe Gouden Sociale Gemeenten zijn voorgedragen door organisaties voor sociaal werk die actief zijn in deze gemeenten. Het is een eretitel die bevestigt dat deze gemeenten de grote veranderingen in het sociaal domein voortvarend hebben opgepakt Sociaal Werk Nederland organiseert samen met de organisaties en gemeenten werkbezoeken waar ministeries, andere gemeenten en landelijke brancheorganisaties aan deelnemen om te zien hoe zij het doen.

Partnerschap

Wat de gemeenten ‘goud’ maakt is stevig partnerschap en wederzijds vertrouwen tussen gemeenten, inwoners en aanbieders. Geen harde concurrentie, geen onmogelijke aanbestedingen, geen ivoren torens. Wel: innovatie, daadkracht, transparantie en creatieve oplossingen zoeken voor soms taaie problemen. Dat blijkt de sleutel tot succesvolle transformatie in het sociale domein.

Benieuwd naar waarom Huizen een gouden gemeente is? Lees het op de website van Sociaal Werk Nederland.

Contact

Voor al uw vragen over:

  • zorg en welzijn
  • werk en inkomen
  • jeugd(hulp)

kunt u contact opnemen met het Advies- en informatiepunt Maatschappelijke Zaken HBEL.

Tel: (035) 528 12 47
E-mail: hbel@sociaalplein.info

Gesprek

Wilt u een gesprek met een van de consulenten? Dat kunt u aanvragen via:

Gesprek voorbereiden