Home > Werk en inkomen > Tijd voor MEEDoen

Tijd voor MEEDoen

De gemeente is in 2013 samen met Versa Welzijn in Huizen begonnen met het project ‘Tijd voor Meedoen’. Het project is er voor iedereen die wil meedoen in de samenleving. Het uitgangspunt is: ‘Wat kan ik voor de maatschappij doen?’. Vrijwilligers helpen om de kracht van iemand te vinden. Zij helpen ideeën om te zetten in concrete projecten.

Doen wat je kan: een voorbeeld

In wijkcentrum De Draaikom kunnen inwoners een kopje koffie drinken in De Koffiekom. Met een vers stuk Russische taart, gemaakt door een Russische deelneemster. Toen zij bij Tijd voor Meedoen kwam, wist ze niet wat ze wilde. In gesprek werd duidelijk dat ze een passie had voor het bakken van taarten. Naast taart voor de koffiekom, bakt ze nu ook taart voor het Nuchter Café. Verder geeft ze gratis een workshop Russische taarten bakken.

Geven en nemen

De Geef- en Neemshop, de Geef- en Neemdienst, de Buurtboekenkast, het Nuchter Café, Actie met Meedoen, de workshop Wereldse Taarten Bakken en het BeautyTeam… Allemaal projecten die voorkomen uit Tijd voor Meedoen. Het gaat hierbij steeds om geven en nemen.

Meer informatie of meedoen?

Versa Welzijn zoekt vrijwilligers (activeringsmedewerkers), deelnemers en andere Meedoeners. Iets voor u? Kijk op tijdvoormeedoen.nl. Tijd voor Meedoen is te vinden in De Draaikom, Het Holleblok en ‘t Vuronger.

Vragen

U kunt terecht bij Versa Welzijn.
Telefoon: 06- 55 84 32 45
Website: Tijdvoormeedoen.nl

Contact

Voor al uw vragen over:

  • zorg en welzijn
  • werk en inkomen
  • jeugd(hulp)

kunt u contact opnemen met het Advies- en informatiepunt Maatschappelijke Zaken HBEL.

Tel: (035) 528 12 47
E-mail: hbel@sociaalplein.info

Gesprek

Wilt u een gesprek met een van de consulenten? Dat kunt u aanvragen via:

Gesprek voorbereiden